четвъртък, 29 август 2013 г.

Петър Георгиев от Сарафово – кандидат за еднопосочен билет до Марс

Агенция за Недвижими имоти




27.08.2013 вторник



Един от четиримата българи, готови да се включат в проекта на холандската организация "Марс Уан" за колонизиране на Марс, е 31-годишният Петър Георгиев от Сарафово. В момента той работи в лондонското метро, а един час в седмицата се обучава да управлява транспортен самолет.

Сарафовлията има лиценз за частен пилот, а да лети в небето е детската му мечта, наследена от дядо му. Преди години, докато рови в една от прашните кутии на тавана в Сарафово, той открива парашутистките очила на дядо си, както и стари руски списания за авиация и космонавтика. „Докато ги отгръщах, усетих топлина в главата си, сякаш някаква магия", разказа Петър пред камерата на БНТ.

Националната телевизия направи репортаж за Петър, докато той пилотираше четириместната Чесна 172 Sky Hawk на 900 метра над земята в Есекс, Великобритания. "Той е един от най-всеотдайните студенти, с които съм летял. И е страхотен човек, много смях пада в пилотската кабина", споделя инструкторът за подготовка на пилоти Робърт Алън.

Петър иска да отлети на Марс с първия възможен полет, обещан от "Марс Уан", макар че много от специалистите са скептични към тази идея.

Източник: Българска Национална Телевизия



Ако смятате ,че тази публикация може да бъде интересна на вашите познати и приятели във Facebook.

1. Натиснете бутона Изпрати.
2. Добавете хората на които искате да изпратите статията.
3. Натиснете бутона изпращане. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!