понеделник, 7 октомври 2013 г.

Започва строителството на рибното пристанище в Сарафово

Агенция за Недвижими имоти

07.10.2013 понеделник

До две седмици ще започне изграждането на рибното пристанище в кв. Сарафово, което се реализира по ОП „Рибарство и аквакултури”.
Това е един от аргументите на кмета Димитър Николов, представени писмено пред земеделския министър Димитър Греков, по повод решението Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) да остане в София, вместо да бъде преместена в Бургас. Сега градоначалникът  ще инициира среща с него, за да изложи мотивите си и очи в очи.

Аз ще търся срещи с министъра на земеделието, защото единствените в момента утвърдени и с осигурено финансиране проекти по рибарство и аквакултури това са Рибните пристанища в Черноморец и в Сарафово, което започваме да изграждаме до 10-15 дена. Близостта на ИАРА ще ни помогне да се справяме по-лесно с документацията, тъй като администрацията ще ни бъде при нас. Близостта до управлението на проектите ще увеличи и възможността да се печелят пари за изграждане на инфраструктура.”, обясни кметът Николов.

Сред аргументите, които той изтъкна, е още фактът, че в бургаски регион се добива повече от 60% от черноморската риба. „След многото срещи с хората от рибния бранш стана ясно, че преместването на ИАРА ще им даде възможност да пестят време и средства, които сега те отделят, за да получават непрекъснато различни разрешителни и лицензи, ходейки до София.”, каза още градоначалникът.

Източник: Бургаски Репортер





Ако смятате ,че тази новина  може да бъде интересна на вашите познати и приятели във Facebook.

1. Натиснете бутона Изпрати.
2. Добавете хората на които искате да изпратите статията.
3. Натиснете бутона изпращане.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!