сряда, 27 ноември 2013 г.

Сарафово ще има Морска градина

27.11.2013 сряда

Как протича работата по изграждането на новото пристанище в кв. “Сарафово”, видяха на място народните представители от ГЕРБ Иван Вълков, Димитър Бойчев и кметът на община Бургас Димитър Николов.



„Дойдох на терена за да проследя как реално ще се сбъдне една мечта на рибарите в кв. “Сарафово”. Десетилетия подред всяка зима вълните чупят лодките на местните хора. След като новият порт бъде завършен те ще бъдат защитени, ще имат нормални условия за труд. Общо предвидените места за лодкостоянки са 104”, коментира депутатът Иван Вълков.

В момента се извършват насипни дейности в акваторията, където ще бъде изградена шпунтовата стена. Оттам започват да се укрепват двата пристъна. „Със завършването на проекта ще бъде облагороден целият район, където ще бъде Морската градина на “Сарафово”. Мястото ще бъде осветено, ще се изградят складове, покрит пазар и рибна борса. Има предвидено място и за паркинг, за хората които искат да си купят риба или просто да се разходят”, коментира Иван Вълков, който следи активно работата по проекта от самото му начало през предходния мандат.

Източник: Община Бургас



Ако смятате ,че тази публикация  може да бъде интересна на вашите познати и приятели във Facebook.

1. Натиснете бутона Изпрати.
2. Добавете хората на които искате да изпратите статията.
3. Натиснете бутона изпращане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!