сряда, 15 януари 2014 г.

В кв. Сарафово няма да ходят километри пеш, 15-ката ще влиза до новите хотели

15.01.2014 сряда

Заделят от бюджет 2014 пари за обръщало на автобуса

В бургаския квартал Сарафово, който се смята за един от богатите, вече няма да ходя километри пеша, за да стигнат до спирката на автобус №15, с който пътуват местните жители до центъра на морския град и обратно. Предложението за удължаването на маршрута на автобуса е на общинския съветник от ГЕРБ Красимира Маркович и ще бъде гледано на предстоящата сесия на местния парламент.



„След многократни сигнали и молби на граждани, живущи в новите застроени комплекси в кв. Сарафово, местността „Овошките” (бившата „Манаф хенде”) и „Манастирско, се налага промяна на транспортната инфраструктура в района, изменение и допълнение на транспортния план, което се изразява в проектирането на крайния участък на ул. Ангел Димитров, кв. Сарафово и обръщало на автобус №15, пише в докладната записка, входирана от Маркович. В момента градският транспорт стига до сградата на т.нар. кметство, а от там нататък жителите на новите къщи и гостите на хотелите се придвижват пеш.

Според нея в местностите има строежи, въведени в експлоатация, без да е изградена улична мрежа. Предложението й за решение е да бъдат предвидени средства в бюджет 2014 за придобиване на други нематериални дългосрочни активи с цел проектиране на крайния участък на ул. Ангел Димитров, преминаваща през новозастроените квартали, както и обръщало на автобус №15.

„Там има малък общински парцел, който е изключително подходящ. Хората от този район в момента нямат пряк достъп до автобусна спирка”, каза Маркович.

Източник: Флагман



Как мислите, дали управляващите ще си изпълнят обещанието ?




Ако смятате ,че тази публикация  може да бъде интересна на вашите познати и приятели във Facebook.

1. Натиснете бутона Изпрати.
2. Добавете хората на които искате да изпратите статията.
3. Натиснете бутона изпращане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!