БИЗНЕС КАТАЛОГ
БИЗНЕС КАТАЛОГ САРАФОВО

10 хил.лв. са нужни на църквата "Св.Николай Чудотворец" в Сарафово, за да стане най-красивата в Бургас

23.07.2014 сряда
Голяма част от средствата за ремонта на църквата „Св. Николай Чудотворец“ в бургаския квартал Сарафово са събрани, но са необходими още 10 хил.лв., за да стане храмът най-красивият в Бургас, съобщи пред Флагман.бг. представителят на църковното настоятелство Тома Томов.

Преди няколко месеца той и негови приятели, разбирайки, че покривът на църквата е протекъл стартират амбициозната кампания за пълното обновяване на православната обител. Плановете са до няколко месеца „Св.Николай Чудотворец“ да бъде ремонтиран и заблести със златни куполи, такива, каквито има само в църквата „Свети Власий“ в Свети Влас.

Към каузата за кратко време се присъединяват десетки бизнесмени, фирми и обикновени граждани. Своята лепта дава и Община Бургас, откъдето след решение на Общинския съвет се отпускат 5 хил.лв.


Основната тежест и във финансов, и в организационен план изнася Тома Томов, макар и днес той да скромничи и изтъква имената на останалите дарители . За пълното завършване на църквата обаче са нужни много малко средства. По груби сметки – около 10 хил.лв. „Призоваваме, който може да се включи в кампанията. Бургас и квартал Сарафово заслужават да имат една красива църква. Ще направим нещо трайно, което ще завещаем на поколенията“, каза Тома Томов.

Той поясни, че покритието на куполите има 50-годишна гаранция, а полският воалит, който ще се постави върху покрива е изключително устойчив на всякакви метеорологични условия.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА:

ДБАНК
IBAN: BG37DEMI92401000101320
BIC:DEMIBGSF

За повече информация: 0892-444-222

Източник: Флагман

Харесайте публикацията и по този начин ще помогнете повече хора да разберат за инициативата!

Изпратете тази публикация  на вашите познати и приятели във Facebook. Така ще помогнете повече хора да разберат за инициативата!


1. Натиснете бутона Изпрати.
2. Добавете хората на които искате да изпратите статията.
3. Натиснете бутона изпращане.


© 2011-2021. Сарафово Инфо