сряда, 23 юли 2014 г.

10 хил.лв. са нужни на църквата "Св.Николай Чудотворец" в Сарафово, за да стане най-красивата в Бургас

23.07.2014 сряда




Голяма част от средствата за ремонта на църквата „Св. Николай Чудотворец“ в бургаския квартал Сарафово са събрани, но са необходими още 10 хил.лв., за да стане храмът най-красивият в Бургас, съобщи пред Флагман.бг. представителят на църковното настоятелство Тома Томов.

Преди няколко месеца той и негови приятели, разбирайки, че покривът на църквата е протекъл стартират амбициозната кампания за пълното обновяване на православната обител. Плановете са до няколко месеца „Св.Николай Чудотворец“ да бъде ремонтиран и заблести със златни куполи, такива, каквито има само в църквата „Свети Власий“ в Свети Влас.

Към каузата за кратко време се присъединяват десетки бизнесмени, фирми и обикновени граждани. Своята лепта дава и Община Бургас, откъдето след решение на Общинския съвет се отпускат 5 хил.лв.


Основната тежест и във финансов, и в организационен план изнася Тома Томов, макар и днес той да скромничи и изтъква имената на останалите дарители . За пълното завършване на църквата обаче са нужни много малко средства. По груби сметки – около 10 хил.лв. „Призоваваме, който може да се включи в кампанията. Бургас и квартал Сарафово заслужават да имат една красива църква. Ще направим нещо трайно, което ще завещаем на поколенията“, каза Тома Томов.

Той поясни, че покритието на куполите има 50-годишна гаранция, а полският воалит, който ще се постави върху покрива е изключително устойчив на всякакви метеорологични условия.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА:

ДБАНК
IBAN: BG37DEMI92401000101320
BIC:DEMIBGSF

За повече информация: 0892-444-222

Източник: Флагман

Харесайте публикацията и по този начин ще помогнете повече хора да разберат за инициативата!





Изпратете тази публикация  на вашите познати и приятели във Facebook. Така ще помогнете повече хора да разберат за инициативата!


1. Натиснете бутона Изпрати.
2. Добавете хората на които искате да изпратите статията.
3. Натиснете бутона изпращане.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!