сряда, 13 август 2014 г.

Съобщиха че ще правят модерен детски комплекс в "Сарафово" на 21.02.2014

13.08.2014 сряда



Ето и новината.

Най-после е открито решение на проблема с липсата на детска ясла в Сарафово. Дълго време бургазлиите от този квартал с основание организират подписки и редовно изпращат сигнали до кмета Димитър Николов.
Към днешна дата Община Бургас откри вариант за изграждане на обекта чрез публично-частно партньорство. След проведен конкурс е избрана фирма, която получава право на строеж за свой търговски обект в Сарафово. Срещу неговата цена, определена от Общинския съвет, тя се задължава изцяло за своя сметка да изгради детска ясла с обща разгърната застроена площ 1759 квадратни метра. Тя ще представлява допълнителен корпус към съществуващата ЦДГ №19 "Ален мак". Това беше задължително изискване на Община Бургас, заложено в процедурата. Предстои подписване на договор с изпълнителя. Срокът за извършване на строителството и въвеждане в експлоатация на детската ясла е 540 дни.

"Така разрешаваме един наболял проблем на квартала, в който броят на новородените трайно нараства. Това се случва, без да харчим собствени средства. Успоредно с построяването на новия яслен павилион, ние ще санираме детската градина в Сарафово. Двата обекта ще са конструктивно свързани и трябва да изглеждат като един модерен комплекс", каза кметът Димитър Николов.

Допълнителна инвестиция към детската ясла е изграждането на модерна площадка за игра.

Източник: burgas24.bg




Какво стана, някой знае ли ?





Ако смятате ,че тази публикация  може да бъде интересна на вашите познати и приятели във Facebook.

1. Натиснете бутона Изпрати.
2. Добавете хората на които искате да изпратите статията.
3. Натиснете бутона изпращане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!