Депутатът от Сарафово Иван Вълков посети рибарското пристанище

05.09.2014 петък
Кандидатът за народен представител от ГЕРБ Иван Вълков видя на място как върви работата по изграждането на новото рибарско пристанище в бургаския кв. Сарафово. Депутатът от 41-вото и 42-рото Народно събрание е сред инициаторите на проекта, който беше спечелен от Община Бургас по Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство“.

„Най-голямата част от проекта вече е свършена. Работи се активно всеки ден. Много важен момент е, че ще стане възможно и изграждането на велоалея, по която от Бургас ще се стига до новия порт в Сарафово”, коментира Иван Вълков.

Проектът за пристанището включва изграждането на кейова стена, тържище за риба, паркинг, пристан за малки и големи кораби, обслужващи пътища, място за ремонтиране на плавателните съдове и рибна борса.

„До няколко месеца трябва да започне и изграждането на улица, която да свързва квартала с порта. Изцяло ще бъде подменена инфраструктурата между населеното място, порта и плажната ивица”, каза още Вълков и допълни, че ще работи и в посока за обособяване на Морска градина в непосредствена близост до пристанището. По думите му след завършването на проекта ще се осигурят и нови, постоянни работни места.

Източник: партия Герб


Изпратете на вашите познати и приятели във Facebook.

1. Натиснете бутона Изпрати.
2. Добавете хората на които искате да изпратите статията.
3. Натиснете бутона изпращане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!

Популярни публикации