петък, 5 септември 2014 г.

Депутатът от Сарафово Иван Вълков посети рибарското пристанище

05.09.2014 петък




Кандидатът за народен представител от ГЕРБ Иван Вълков видя на място как върви работата по изграждането на новото рибарско пристанище в бургаския кв. Сарафово. Депутатът от 41-вото и 42-рото Народно събрание е сред инициаторите на проекта, който беше спечелен от Община Бургас по Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство“.

„Най-голямата част от проекта вече е свършена. Работи се активно всеки ден. Много важен момент е, че ще стане възможно и изграждането на велоалея, по която от Бургас ще се стига до новия порт в Сарафово”, коментира Иван Вълков.

Проектът за пристанището включва изграждането на кейова стена, тържище за риба, паркинг, пристан за малки и големи кораби, обслужващи пътища, място за ремонтиране на плавателните съдове и рибна борса.

„До няколко месеца трябва да започне и изграждането на улица, която да свързва квартала с порта. Изцяло ще бъде подменена инфраструктурата между населеното място, порта и плажната ивица”, каза още Вълков и допълни, че ще работи и в посока за обособяване на Морска градина в непосредствена близост до пристанището. По думите му след завършването на проекта ще се осигурят и нови, постоянни работни места.

Източник: партия Герб






Изпратете на вашите познати и приятели във Facebook.

1. Натиснете бутона Изпрати.
2. Добавете хората на които искате да изпратите статията.
3. Натиснете бутона изпращане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!