събота, 1 ноември 2014 г.

И новото пристанище в "Сарафово" не удържа на силата на природата

Агенция за Недвижими имоти



01.11.2014 събота



Има нанесени щети по новостроящото се пристанище в бургаския квартал "Срафово" след проливните дъждове. Това съобщи Чанка Коралска, директор на Дирекция "Строителство" в община Бургас. В момента се оценяват пораженията, за да се изготви техническо решение за отстраняването им. То трябва да е готово следващата седмица. Основно щетите са по оградата, която се намира по границата на пристанището на север към квартала.

"Тя е на брега в скат и там е незащитено място. Тъй като водата, която се стича, е доста голям водосбор се оказва, че е нанесла сериозни поражения върху конструкцията на оградата и тя е наклонена. В момента търсим техническо решение, което ще се изготви от проектантите, за да можем да изпълним необходимите допълнителни мероприятия", обясни Коралска.

По думите й, предимството е, че изградените вълнобойни стени са предпазили пристанището от седемметровите вълни. Коралска добави, че нанесените щети ще забавят малко срока на изпълнение на проекта.

"Фирмата-изпълнител има готовност за пълна мобилизация, за да може веднага след като получи техническото решение, да започне да изпълнява укрепителните дейности по оградата", каза още Коралска.

Строителството на пристанището трябва да приключи до края на ноември. Строителството на рибарското пристанище е първият одобрен български проект по мярка 3.3 "Инвестиции за реконструкция и модернизация на рибарски пристанища, кейови места за разтоварване и покрити лодкостоянки" от Оперативна програма "Рибарство". За неговото изпълнение Община Бургас спечели 10 милиона лева.

Източник: www.Burgas24.bg






Изпратете  на вашите приятели във Facebook.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!