сряда, 18 февруари 2015 г.

Това пристанище е за хората от Сарафово

18.02.2015 сряда



Снимка: Мадлен Дечева

"Защо за членовете на сдружение "Сарафово" ще имат привилегии и те ще плащат по 200 лева на година, а всички останали много по-високи такси?" Това запитаха днес общинските съветници от опозицията в ОбС-Бургас.

„Тази докладна изглежда лобистка с първата си част: да членува в рибарско сдружение „Сарафово“. В Бургас има и други рибари, които не живеят в Сарафово и не членуват в това сдружение. Не може да се дава право на някой, който живее в определен квартал или членува в нечия организация да плаща по-ниска такса от останалите“, призова общинският съветник от БСП Йордан Георгиев. Той предложи на рибарското сдружение в Сарафово да се дадат 30 места безплатно, а всички останали да плащат такси на общия принцип, но идеята му не бе възприета от мнозинството на ГЕРБ.

„Това пристанище вече е факт благодарение на сформирането рибарско сдружение, което чрез Община Бургас кандидатства за изграждането му“, отговори му Красимира Маркович от ГЕРБ, която живее в квартала и добре познава проблемите на рибарите. На порта има 104 места за рибарски лодки, а в сдружението членували 50-ина рибари, но бройката им се очаквало да се увеличи, допълни Маркович. По думите й това била и идеята - пристанището да бъде използвано от сарафовските рибари.

Общинският съветник от НФСБ Георги Дражев настоя да се премахнат привилегиите за рибарите от Сарафово, което очевидно изнерви най-големия им защитник – Красимира Маркович. „В сдружението членуват само хора от Сарафово. Това може да се провери от адресната им регистрация.

Източник: Flagman.bg






Изпратете на вашите приятели във Facebook




Агенция за Недвижими имоти