неделя, 8 февруари 2015 г.

„Спортни имоти” ще са стопани на рибното пристанище в Сарафово?

08.02.2015 неделя



Общинските съветници ще гласуват дали рибарското пристанище в Сарафово да бъде стопанисвано от ОП „Спортни имоти”. Предложението за това е на зам.- кмета по бюджет и финанси Красимир Стойчев, изразено в докладна записка № 08 – 00 2876 / 02.02.2015 г.

„Необходимо е да бъде избран оператор на пристанището, който следва да бъде вписан при промяна на данните в Регистъра на пристанищата на Република България за територията на пристанището дължината на кейовия фронт, както и за пристанищните услуги, за които операторът е получил достъп.

Реконструираното пристанище следва да се предаде на структура, която да го стопанисва и да създаде възможност на гражданите на град Бургас да ползват предоставяните от него услуги, както за обслужване на риболовни кораби и лодки, така и за осъществяване на търговска дейност на пункт за първа продажба на риба. Такава специализирана структура е ОП „Спортни имоти“, се казва в докладната записка.

Рибарско пристанище в Сарафово е почти на финал. Очаква се то да бъде пуснато в експлоатация до края на месец април. Остава да бъде закупен кран, с който да бъдат вдигани малки рибарски корабчета и лодки. Предстои монтиране на хелинг, с който плавателните съдове ще бъдат пускани на вода.

Капацитетът на пристанището е 104 плавателни съда до 8 метра и 6 места за кораби до 20 метра. Покритата рибна борса е предвидена за 20 щанда.

Общинският съвет ще се произнесе относно стопанисването на порта на заседанието си през м. февруари.

Източник: stroitelstvo-more.info






Изпратете на вашите приятели във Facebook




Агенция за Недвижими имоти