понеделник, 23 март 2015 г.

Пролетна инициатива обединява жителите на кв. Сарафово


Подкрепете инициативата като споделите на вашата стена във Facebook



23.03.2015 понеделник



Снимка: Петя Терзиева,Сарафово

„Пролетно освежаване“ – това е името на най-новата инициатива, която ще се проведе в последния уикенд на месеца, ако времето позволи.

Идеята е да се направи козметично освежаване на двете градинки като се пребоядисат пейките, ръждясалите и занемарени детски съоръжения за люлеене и пързаляне, както и да се лакира беседката.


Снимка: Петя Терзиева,Сарафово

Кметският наместник Ниделин Недялков подкрепя освежаването и изрази надежда, че общината ще осигури част от необходимите средства и материали. Но това няма да е напълно достатъчно. Организаторите апелират през групата КВ. САРАФОВО във фейсбук, всички доброволци в пролетното освежаване да помогнат както със своя личен труд, така и с набавянето на необходимите материали. От няколко дни в групата тече обсъждане за избор на цветове.


Снимка: Петя Терзиева,Сарафово

Идеята за освежаването идва след множество извършени хулигански прояви на територията на квартала. Припомням, че само преди две години едната градинка бе напълно реновирана. Към настоящия момент тя е частично разрушена. Изкъртени са дъски на оградата, липсват и са захвърлени в страни цели модули. Разнебитена е беседката, а само преди дни краката на нейната маса бяха строшени. Това предизвика мигновен гневен отзвук сред жителите на квартала. Доброволци на следващия ден запретнаха ръкави и възстановиха извършената щетата. Познавате момчетата – Пламен и Йордан.


Снимка: Петя Терзиева,Сарафово

Добрата новина се отнася за другата градинка, в непосредствена близост до офис на спедиторска фирма. Сега тя е в окаяно състояние. Но се изготвя проект, който след края на активния летен сезон предстои да бъде приведен в действие.
Включете се в инициативата. Тя е за всички нас!

Източник: Стоян Пушков,Сарафово






Подкрепете инициативата като споделите на вашата стена във Facebook




Агенция за Недвижими имоти