сряда, 6 май 2015 г.

Манастирското в Сарафово може да стане като Дубай




06.05.2015 сряда



Петзвездно яхтено пристанище със супер луксозни вили, разположени на 165 дка в морето, по подобие на изкуствените острови в Дубай. И всичко това на по-малко от 10 км. от центъра на Бургас – в местността „Манастирското”: между Сарафово и Поморие.

ОСНОВНИ ПАРАМЕТРИ НА ИДЕЕН ПРОЕКT "МАРИНА БУРГАС ВИП"

Идеен проектът Марината е разположен в региона на Бургас, курортен квартал на град Бургас.

Основната концепция на Марина Бургас ВИП е изграждането на комплекс от смесен тип с яхтено пристанище, предназначено за домуване и приставане на яхти и лодки за крайбрежни и международни плавания по вода, водни спортове, туризъм и развлекателни програми в северната част на Бургас, Община Бургас, в местността „Манастирското”.

Разположението му е предвидено на хълм на самия бряг на Черно море, от където се открива гледка към целия Бургаски залив, Созопол, Поморие и планинските възвишения на Странджа планина. В непосредствена близост до летище Бургас и крайбрежната магистрала, на 7 километра североизточно от центъра на града и на стратегическа позиция, свързваща го с известните курорти по южното черноморие го прави атрактивен, както за жилищни цели, така и за туристическа дестинация за любителите на водните развлечения и морския туризъм.



За почитателите на яхтинга се предвижда оборудване по най – високите европейски и световни стандарти с пристанищни съоръжения позволяващи ползването на ток, вода, кабелна телевизия и интернет на всяко кейово място за български и чужди плавателни съдове. С цел развитие на яхтен туризъм на територията и акваторията на пристанището „Марина Бургас ВИП” е предвиден също така Яхт клуб, което допълнително ще позволява и улеснява провеждането и организирането на регати, водни спортове и развлекателни програми.



Към изграждането на яхтеното пристанище с необходимата прилежаща техническа и социална инфраструктура, се предвижда и бензиностанция, която ще обслужва както плавателните средства, така и гражданите и гостите на Бургас.

За поддръжката, експлоатацията и зимуването на яхтите, в проекта е включено изграждане на високотехнологичен сух док и хамбари.



Първоначалната идея на проекта не включва изграждането на апартаментна част за жилищни цели, но в отговор на търсенето на пазара през последните няколко години, считаме че е препорачително изграждането й с цел постигане на по-добри финансови показатели и задоволяване на изискванията на пазара. Отчитайки силното влияние на търсенето на апартаменти за целогодишно ползване от руския пазар, считаме че местоположенето на проекта позволява изграждането им и ползването им 12 месеца в годината.



Считаме че самостоятелното изграждане на яхтено пристанище, не би донесло достатъчно приходи и рентабилност за инвеститора си. Опита ни показва че успешни на пазара са комплекси от смесен тип, предлагащи пълен пакет от услуги на собствениците и гостите си. За тази цел нашата актуализирана идея включва изграждането на апартаментна част за целогодишно ползване, за гостите на комплекса и собствениците на яхти да бъде построен луксозен хотелски комплекс с басейн и Спа център, разполагащ с пълен набор от туристически услуги. Предвиждаме изграждането на клининика за медицински и еститически процедури, паркинг, търговски център, модерен увеселително развлекателен център, обществена сграда, офиси и множество ресторанти и заведения. В обществената сграда ще се помещават Митница, Гранична Полиция, Пристанищна администрация, които ще обслужват пристанището.



Построяването на комплекс със собствено яхтено пристанище би повишило в пъти стойността на инвестицията, както и цените, на които ще се продават съответните продукти и услуги. Към настоящия момент няма изградено яхтено пристанище на територията на Република България, което би могло да оперира целогодишно. Яхтеното пристанище в Свети Влас функционира сезонно, поради географското си местоположение и климатичните условия. Местоположението на идеен проект „Марина Бургас ВИП“ предоставя необходимите географски, климатични и метереологични условия за целогодишно ползване. Въпреки това, не е задължително изграждането на яхтено пристанище, може да бъде изграден комплекс от друг тип в съответствие с концепцията и нуждите на инвеститора.



Комплексът „Марина Бургас ВИП“ ще обхваща територия от 69.52 дка и акватория от 165 дка. С оглед на обстоятелството, че за идеен проект „Марина Бургас ВИП“ притежаваме Сертификат за инвестиция първа категория, след проведени разговори с държавната админицистрация имаме възможност да получим дългосрочна концесия за терена разположен пред проекта. Държавният терен в размер на 59 дка може да ни се предостави при много добри финансови условия, с цел брегоукрепване, както и допълнителното изграждане на подходящи за местоположението обекти за търговски цели.

Крайният етап на проекта предвижда да бъдат построени апартаментна част, хотел със SPA център, Яхт-клуб, търговски и увеселителни площи, обществено обслужване и административни сгради на обща квадратура над 91 500 кв.м. РЗП . Има възможности за увеличаване на така предложеното РЗП.

Същите ще бъдат разположени сред богато озеленено пространство, включващо зони с висока и ниска растителност, алеи за пешеходци, водни площи.


Предимства на инвестицията:

1) Акваморфологични и инфраструктурни връзки

Местоположението на яхтеното пристанище от гледна точка акваторията на Република България и на Бургаския залив (т.е. погледнато от морето към сушата) притежава следните характеристики:

1.1 Относителна стабилност на вълнението,

1.2 Липса на силни подводни течения което дава възможност за закотвяне дори и на малки плавателни съдове

1.3 Стабилна основа на дънните пластове без силни наносни образования, позволява на плавателните съдове да домуват за дълго време без опсаност за засядане

1.4 Местоположението на яхтеното пристанище е такова, в което се пресичат редица водни пътища и туристически водни маршрути

2) Геоморфологични и инфраструктурни връзки

2.1 Комплексът, Марина Бургас ВИП, е само на 7 км от центъра на град Бургас. Градът е избран за най-доброто място за живеене неколкократно и се развива с бързи темпове в икономическо и инфраструктурно отношение.

2.2 Комплексът, Марина Бургас ВИП, е разположен непосредствено до летище Бургас, което дава възможност за много гъвкаво опериране с трафика на посетители при ниска стойност на разходите по подръжка на операциите за това;

2.3 Комплексът, Марина Бургас ВИП, разполага със собствено яхтено пристанище и административно-технически служби, което е предпоставка за посрещане на туристи, пристигащи по вода;

2.4 Комплексът, Марина Бургас ВИП, се намира на 25 минути от едни от най-големите туристически дестинации на Черно море –Свети Влас и Слънчев Бряг, което позволява да се използва ресурса на този трафик с цел оптимизиране на ефективността и постигане на високо ниво на рентабилност;

2.5 Комплексът, Марина Бургас ВИП, е ситуиран в сравнително централна точка на Южното черноморие, на Бургаския залив, което осигурява допълнителни възможности за посещение на комплекса от туристи – български и чужди;

3) Индивидуални решения

3.1 Средиземноморска архитектура;

3.2 Озеленяване с редки и екзотични растителни видове;


Ориентировъчна стойност на необходимата инвестиция за изграждане без стойността на земята е моля да се авторизирате без включен ДДС, включваща проектирането и изграждането на сгради, пътна и техническа инфраструктура, яхтено пристанище, озеленяване, благоустройство, както разходи по професионални и управленски услуги по времето на изграждането на комплекса. Комплексът може да бъде изграден в своята цялост в рамките на 5-6 години.



Продажната цена на идеен проект Марина Бургас ВИП е по запитване евро без включен ДДС. Цената включва закупуване на терени на обща площ 69.520 м2, презентирана идея за изграждане на Марина Бургас ВИП, заплащане на държавните такси за промяна на статута на част от терените, направените проучвания, логистично съдействие с местните общински власти с цел своевременно получаване на строително разрешение, както и цялостната информация и разработки направени до момента. Възможни са и други допълнителни действия от страна на продавача, които следва да бъдат уточнени в преговори между страните.

Общият ориентировъчен размер на необходимите средства за изграждането на Марина Бургас ВИП е моля да се авторизирате без включен ДДС.

В качеството си на мажоритарен собственик, искам да изразя нашата готовност за преговори относно евентуално бъдещо сътрудничество или партньорство помежду ни, в случай че отсрещната страна проявява интерес. Отчитайки собствените си свободни финансови ресурси можем да участваме при заявен интерес за партньорство до 5%.

Източник: www.tampers.eu






Споделете на вашата стена във Facebook




Агенция за Недвижими имоти