понеделник, 29 юни 2015 г.

Пътят Сарафово – Бургас: 6 км. за час и 15 минути

29.06.2015 понеделник



Снимка: nova TV

53 минути от Бургас до кв. Сарафово, час и 15 минути в обратната посока, 2 катастрофи и 4 прегряли автомобила. Това е равносметката на бургаския депутат Атанас Зафиров, който си призна, че днес пътуването му от дома до центъра на града се е превърнало в истинско приключение съобщава сайта gramogona.bg.

„Още утре смятам да попитам министър Лиляна Павлова, на кого му хрумна да прави ремонт на пътя в разгра на лятото?”, не сдържа нервите си депутатът и поиска да разбере, кой е виновен за подобно безумие.

Този ремонт трябваше вече да е приключил или да бъде отложен за есента, убеден е Зафиров. Категоричен е, че работата на строителите трябва да премине на денонощен или само нощен режим, за да не се натоварва и без това инфарктният трафик по Черноморието.

Зафиров допълни, че отбивката за Каблешково, която може да поеме автомобилния поток вече е готова, но по неизвестни причини стои затворена.

„Предишното правителство беше заделило пари за ремонта на пътя Бургас – Сарафово, но тогава министър Десислава Терзиева реши, че това ще стане след сезона. После правителството падна и проектът беше забавен”, припомни бургаският депутат.

Друго, което му е направило впечатление днес е, че въпреки напрегнатия трафик, реално по ремонта не се работи. „Техниката стои струпана там, но само един самосвал се движеше”, обясни още Атанас Зафиров.

Източник: gramofona.bg



Агенция за Недвижими имоти