понеделник, 13 юли 2015 г.

Напредва изграждането на новата ясла в Сарафово

13.07.2015 понеделник



Напредва изграждането на новата детска ясла в Сарафово. Тя ще реши един стар проблем на този динамично развиващ се бургаски квартал. Само за последните 6 години населението му се е увеличило с близо 600 души, много от които са млади семейства.


Строителството на детската ясла отваря 50 места за местните деца. Така няма да се налага да ги водят в други райони на града. Сградата е разположена на терен от 1,280 кв. м. Тя ще е свързана с ЦДГ "Ален мак". Това ще позволи възпитаниците и персоналът на съществуващата детска градина да ползват музикалния кабинет и пералното помещение в новата сграда.


Детската ясла е двуетажна със сутерен. В нея ще има склад за чисто бельо и консумативи, сушилна и гладачни стаи. Предвиден е здравен кабинет. Във вътрешните зони за обучение и игра ще бъдат изградени всички необходими помещения - кухненски офис, спалня и просторна занималня с кът за хранене. Те ще бъдат оборудвани с модерна мебелировка, отговаряща на всички съвременни изисквания и стандарти за безопасност и удобство. В двора ще има нови съоръжения за игра.

Източник: Община Бургас




Агенция за Недвижими имоти