петък, 21 август 2015 г.

Свлачищата около Сарафово

21.08.2015 петък



От форума на burgas1.org

TtW: Има някакво раздвижване по проекта за укрепване на свлачището, т.е. алеята към Сарафово. Преди 2 дни засипаха с чакъл и разшириха черния път който води към алеята. Явно го подготвят за преминаване на строителни машини след края на сезона.
Самата алея беше заравнена преди месец в местата където беше напълно непроходима.

noemis: Между рибарското пристанище в Сарафово и канала на Солниците алеята ще се строи от държавата (тази отсечка е държавна собственост). Наистина са изравнили терена и са разчистили натрупванията, но кога, за какви срокове и по каква програма (или с държ.средства?!?) нямам никаква информация.

Колкото за алеята от края на Морската (паркинга) до канала: в частта до портала на Солниците борбата е алеята да се отдели физически от пътното платно, защото никой не вярва че бариерата която ще затвори пътя за автомобили (по-скоро възстановят) ще оцелее дълго време. Ако велоалеята не е отделена от пътя, всички коли от клипчето по-долу ще са паркирали върху нея.

TtW: Преди няколко месеца бяха казали, че държавата ще отпусне пари за свлачищата около Сарафово. Според мен са започнали да действат по тази линия. Тази алея има нужда от корекция и ако не се направи (в което съм почти сигурен) след първата сериозна зимна буря ситуацията ще се повтори. А проблемните зони и къде редовно прескачат вълните са си ясни. Очаквам да се натрупат малко камък там, където морето го е отнесъл, да се излее бетон по алеята и до там. След няколко месеца до година камъка ще е върху алеята, бетона ще е на хармоника и както си караш колелото ще те залива вълна и забива в стената (както ми се е случвало).

Колкото до алеята покрай плажа, не се сещам за решение различно от пътни огради, които да ограничат колите.
И пак идва проблема с конфликтните точки и струпването на пясък. Мисията е невъзможна с алея от страната на плажа.

Източник: burgas1.org






Агенция за Недвижими имоти