сряда, 30 септември 2015 г.

Пътят до Сарафово е един от най-критичните през зимата

30.09.2015 сряда



Най-критичните райони при снеговалеж и лошо време са пътищата в посока „Сарафово“ и „Крайморие“, надлезите и магистрала „Тракия“. Това стана ясно след срещата за обсъждане на зимния сезон между представители на община Бургас, държавните институции и пътноподдържащите фирми.

Консорциум "Титан - Бургас" ще се грижи за почистването на улиците в Бургас и комплексите на града. От фирмата са подготвили 40 машини, 150 тона сол и 250 тона луга.

Общинската пътна мрежа и кварталите ще се поддържат от фирма "Чистота". За почистването на пътищата дружеството ще разполага с 20 специализирани машини, 150 тона сол и 250 тона пясък.

Предвижда се при възникването на извънредна обстановка да се мобилизират още машини и персонал. Община Бургас ще следи стриктно за спазването на подписаните договори за поддържането на пътищата при усложнена зимна обстановка.

Електроразпределителното дружество има готовност да мобилизира допълнително електромонтьори при възникване на аварии по преносната мрежа.

Общинският превозвач "Бургасбус" също предприема мерки за осигуряването на добро и безопасно пътуване на хората през зимата. Те включват цялостна проверка на системите на градския транспорт и денонощни дежурства на диспечери, които да следят състоянието на трафика.

Източник: Община Бургас






Агенция за Недвижими имоти