вторник, 10 ноември 2015 г.

Студенти на велосипеди посетиха пристанището в Сарафово

10.11.2015 вторник



Паралелно с увеличаването на възможностите за практикуване на колоездене в Бургас, расте броят както на индивидуалните, така и на организираните велосипедисти. В това число вече попада и Университет "Проф. д-р Асен Златаров" със своите над 5 000 студенти. Висшето учебно заведение се включи в инициативата на Община Бургас за реализиране на алтернативни и екологични начини за транспорт, като фактор за създаване на нова градска култура на придвижване. На 06.11.2015 г. в университета бе учредено велосипедно дружество от преподаватели и студенти. За ръководител е избран доц. д-р Дончо Керемидчиев, а за секретар ас. Нина Богданова. Първото мероприятие на новосформираното дружество бе велопоход с маршрут: Бургас - Сарафово - Бургас.


Студентите заявиха, че нямат търпение да бъде завършена специалната велоалея до квартала, която се изгражда в момента по проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас". Така ще се създаде един удобен и атрактивен маршрут, минаващ в непосредствена близост до морския бряг и стигащ до красивото Рибарско пристанище - Сарафово.

Членовете на новоучреденото велосипедното дружество изказват благодарност на изпълнителния директор на "Трансвагон" АД инж. Васил Данев и на зам.-директора по техническите въпроси инж. Николай Колдамов, които се ангажираха да изработят и дарят 10 велостоянки за нуждите на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас.

Източник: Община Бургас






Агенция за Недвижими имоти