понеделник, 14 март 2016 г.

Ще има ли плаж за кучета в Сарафово ?

14.03.2016 понеделник


Снимка: newsbg.eu/
През миналата година стана ясно, че от фондация „Апорт” Бургас замислят плаж за кучета, като се умува между две възможни места – най-южната част на Централния плаж, близо до Старата фрегата или в най-северния край на плажа в Сарафово. За съжаление на стопаните на кучета в края на януари стана ясно, че изпълнението на идеята ще се забави за неопределен срок поради финансови пречки.

Плажовете са държавна собственост, някои от тях са отдадени на концесия, други - под наем на общини или юридически лица.

Kонцесионерът на Северния бургаски плаж Атанас Атанасов заяви, че според него идеята за специализиран плаж за кучета е добра.

„Според мен, преди да се започне по изпълнението на подобна идея трябва да се направи някакво проучване. Да се види къде по света е реализирано и да се разбере дали хората имат интерес към идеята или ако се направи ще бъде поредното място където просто да си разхождаме кучетата. По-сложно е отколкото изглежда“, категоричен е Живко Иванов – управител на ОП „Спортни имоти“ към Община Бургас.

Източник: в.Черноморски фар




Как мислите, добре ли е да се направи плаж за кучета в Сарафово ?