понеделник, 19 септември 2016 г.

Вижте къде можете да ремонтирате колелото си БЕЗПЛАТНО

19.09.2016 понеделник



Притягането на разхлабени винтове, смяната на гума и други проблеми с велосипеда, които възникват в движение, вече няма да са причина да прекъснете разходката си.
Всеки може да отстрани проблема по своя велосипед с помощта на новия пункт за безплатен ремонт на колелета. Той представлява универсален комплексен модул за обслужване и е осигурен от Община Бургас като част от стратегията за насърчаване на здравословния начин на придвижване в града.


Велосервизът е първият по рода си в Бургас. Намира се при стоянката за колелета до Графична база в Морската градина. Пунктът разполага със стойка за окачване на велосипед, снабдена с инструменти от първа необходимост. Те са закрепени със стоманени проволки към основния сервизен модул.


Помпа за велосипедни и мотопедни гуми допълва наборът от пособия, важни за поддържането и ремонта на велосипеда.


Сервизът е проектиран да се използва от всеки колоездач - независимо дали познава в детайли устройството на колелото си или пък е от хората, които всеки път търсят майстор при възникване на повреда. За улеснение на всички потребители на новата безплатна услуга, върху пункта са поставени упътвания, които ще улеснят колоездачите при ползване на инструментите.


Компактната велоработилница и арката @netta бяха открити като част от инициативите за отбелязване на "Европейска седмица на мобилността".

Източник: Община Бургас