понеделник, 20 март 2017 г.

ИНЖ. ИВАН ВЪЛКОВ ОТ ПП ГЕРБ ОБСЪДИ ПРОБЛЕМИТЕ НА САРАФОВО С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА АТЛАНТИС БЪЛГАРИЯ ХОЛДИНГ



23.03.2017 понеделник


На среща с представители на Атлантис България Холдинг кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ инж. Иван Вълков обсъди проблемите на Сарафово. По време на визитата бяха начертани някои от важните инфраструктурни проекти, които предстои да бъдат изпълнени.


Едно от мащабните начинания, който предстои да бъдат реализирани е разширението на каналната мрежа в Сарафово. Очаква се той стартира през 2018 г. В момента, в който стартира програма за финансиране има готовност за започване на изграждането ѝ тъй като проектът за нея е готов.

Инж. Иван Вълков се запозна на място със започналото преди броени дни изграждане на дългоочакваното ново обръщалото на автобусните линии в района на Сарафово ЮГ. По негови думи се очаква то да бъде готово в края на май месец. Остава обаче проблемът с ул. „Ангел Димитров“. Състоянието на пътя към момента не позволява преминаването на автобуси. Новите превозни средства на Бургасбус са нископодови и са непригодни са такива условия. Кандидатът за народен представител посочи два възможни изхода от ситуацията. Първият,запълване на дупките в новата част на линия, може да бъде реализиран по-бързо, но е и по-краткотрайно решение. Вторият вариант е да се настоява за цялостна реконструкция на улицата от край до край. Това ще доведе до редица предимства – по-качествено и дълготрайно изпълнение, нови троатоари и обособени паркоместа. Такъв проект обаче би струвал около 2 млн.лв., което ще усложни процедурата по изграждането, съответно и ще забави значително пускането на новата отсечка от автобусната линия.

Друг от проектите, който беше обсъден е изграждането на шумоизолираща стена в Сарафово по продължението на пътя за Слънчев бряг. Иван Вълков припомни, че през 2014 е подписано тристранно споразумение между община Бургас, Фрапорт и Пътна агенция за финансиране и вече има изготвен проект на стойност от 2 млн.лв. Стената започва в началото на квартала около тенискортовете и завършва след сградата на Atlantis Residence. Тя ще бъде изградена от една трета бетон и две трети стълко. Освен шумоизолация, съоръжението ще помогне още за намаляването на вредните емисии във въздуха и ще придаде модерна визия на пътя край Сарафово. Една трета от сумата е вече събрана благодарение на таксите, които летището изисква от всички кацащи самолети. От Пътна агенция за тази година са отпуснати още около 300 000 лв. Остава община Бургас да се включи също със свой дял. Според Иван Вълков ако не се намери цялостно финансиране остава възможността за реализирине на проекта в 3 етапа.

Източник: