понеделник, 22 май 2017 г.

Малките медалисти от Сарафово



22.05.2017 понеделник


Предлятна футболна фиеста в Бургас. 24 детски градини направиха уикенда пъстър, с много заряд и висш футболен пилотаж и то в ранна футболна възраст. Децата до едно растат под грижите на екипа на ДФК "Звездичка". Школата организира на клубната база поредното издание на Мини Шампионска лига. Съорганизатори са община Бургас и БФС.


„Златното ключе“ с треньор Владо Вълчев спечели изтригуващия турнир, започнал с групова фаза и завършил с пряка елиминация докрая. В челната тройка ипопаднаха отборите на „Ален мак“ кв. Сарафово с треньор Петър Колев и обединения отбор на „Синчец- „Банево и „Калина Малина“- Ветрен с треньор Николай Христов.


Метеороологичните условия не успяха да стрестнат малките футболни таланти и турнира се проведе по предварително утвърдения график. Напук на дъжда, родителите създадоха невероятна атмосфера и през цялото време се чувстваше празнична обстановка. Състезанието се провежда за шеста поредна година както за учениците, така и за детските градини. Всяка година той е в две издания единият е по случай празника на Бургас Никулден , а втория е през месец май – когато приключва учебната година за всички малчугани.


"Като директор на школата съм впечатлен от старанието което полагат малките играчи, харесва ми и дисциплината която показаха, има огромна разлика при представянето им от преди. Това е пътя които следва нашата футболна академия, даваме най-доброто отношение и изграждаме младите играчи, разбира се да не забравяме перфектни условия за практикуването на Цар Футбол. Терените с които разполага школата на Звездичка са на високо ниво, а това повярвайте ми е не без значение" каза председателя на бургаския тим Петър Алексиев.


Той и колегите му наградиха пребогато призьорите.


Източник: flagman.bg Снимки: Светослава Богданова,Сарафово