понеделник, 5 юни 2017 г.

Нов квартал между Сарафово и Солниците



05.06.2017 понеделник


Нов квартал ще започне да се строи в Бургас до броени месеци. Познатата на широката публика местност "Кьошето" има утвърден ПУП от три години, а вече са готови и няколко проекта за нови затворени комплекси там. Най-сериозният проблем остава кой ще построи инфраструктурата. Това може да са инвеститорите или общината, или пък парите да се осигурят по европейски проект. Третият вариант е най-сериозен.

Според разчетите това може да стане до средата на юни следващата година. При гарантирано изграждане на канализация, ток, оптика, строителството стартира веднага. Общата сума на вложенията може да достигне 3 милиарда лева. Това ще бъде един нов квартал, но само за богати клиенти. Земята в урегулираните парцели вече е изкупена, като това често ставаше и по странни начини.

Сега обаче проектите са готови и строителството на практика може да започне. Комплексите ще са лукс изпълнение и квадратен метър на зелено ще тръгва от 1500 евро. Парите обаче ще си заслужват, защото хората там ще живеят на високо ниво. "Кьошето" се намира между квартал Сарафово и Солниците. Голяма част от местата ще са с панорама към морето, а новата инфраструктура ще е на високо ниво. Места в този парцел имат множество бургаски бизнесмени и популярни обществени фигури, които още по времето на Йоан Костадинов успяха да се сдобият със земята. Сега тя е вече със "златен статут".

Очаква се да бъдат построени и много баровски вили, които ще се пуснат в продажба. Други пък, ще реализират изцяло лични проекти. Като цяло към "Кьошето" има огромен инвестиционен интерес и съвсем скоро там ще започне да се лее бетон. Това ще създаде и над 5 хиляди временни работни места и около 1000 постоянни. Паралелно с жилищното строителство ще бъдат изградени и много ресторанти, магазини, кафенета, офиси, площи, които предлагат услуги. Планират се и развлекателни комплекси. Това ще направи "Кьошето" най-луксозния квартал в България.

Източник: uniconbg.com