четвъртък, 13 юли 2017 г.

Хората от Сарафово искат повече автобуси до квартала


13.07.2017 четвъртък



СПОДЕЛЕТЕ  АКО ИСКАТЕ ПОВЕЧЕ АВТОБУСИ!



Последните промени на транспортната схема в Бургас засегнаха и автобус №15.

От 1-ви юли тази година Автобус №15, обслужващ линията Автогара ЮГ - Летище Бургас - кв. Сарафово, е с удължен маршрут, 4 нови спирки и разредено разписание.

Общинският превозвач "Бургас Бус" създава огромно неудобство и смут сред жители на елитния бургаски квартал, гости, туристи и работници, които редовно използват градският транспорт.

Към този момент на територията на квартал Сарафово има общо 11 спирки - 9 в самия квартал и 2 в района на летище Бургас. Автобусите се движат на 25-30 минутни интервали и са претъпкани от недоволни клиенти.

Редовните клиенти на градския транспорт отправят силен апел към ръководството на общинския превозвач автобусите да се движат на 10 максимум 15-минутни интервали особено в пиковете часове ( в часовите слотове 6:00ч. - 9:00ч., 12:00ч. – 14:00ч., 16:30ч. – 20:30 часа), както и да се изпълняват по-късни курсове поне до полунощ (00:00 часа).

Необходима е и отмяна на делнично и празнично разписание по линията. Проблем е и изчакването на последна спирка „Ангел Димитров“ за точно време, в което курсът от квартала до Автогара Юг да бъде изпълнен.

Както и промяна времето на валидизацията с електронни карти. В рамките на 45 минути при така действаща транспортна система в цялата община, прикачване не би могло да се осъществи без таксуване на допълнителен билет.
Пътниците, които са и клиенти на общинския превозвач „Бургас Бус“ настояват във възможно най-кратки срокове исканията им за наложащите промени да бъдат приети и приложени в действие.