вторник, 19 септември 2017 г.

RYANAIR ще лети от Сарафово до 10 дестинации


19.09.2017 вторник



* Догодина стартират първите целогодишни полети - до/от Мюнхен и Милано


RYANAIR разкрива своя постоянна база в Бургас. За целта са инвестирани 100 милиона долара и е закупен самолет Боинг 737. От следващата година компанията ще обслужва 10 нови маршрута, които ще свържат по въздуха Бургас с летища в 6 държави - Милано в Италия, Тел Авив в Израел, Рига в Латвия, Братислава в Словакия, Мюнхен, Франкфурт и Дюселдорф в Германия, Варшава, Краков и Жешов в Полша. Два от маршрутите ще се обслужват целогодишно, два пъти седмично - до/от Мюнхен и Милано. По останалите ще се лети от март до есента, така че това ще помогне за удължаване на туристическия сезон в града и региона.

Добрите новини бяха съобщени днес по време на пресконференция с участието на Главния търговски директор на RYANAIR - Дейвид О'Брайън, кметът Димитър Николов, Улрих Хеппе - Главен изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД, и Георги Чипилски - директор на Летище Бургас.

От RYANAIR поеха ангажимента чрез новоразкритите маршрути да обслужват над 250 000 клиенти годишно, като за целта поддържат 200 работни места на Летище Бургас.

"Това е исторически момент за нас. Най-големият въздушен превозвач в Европа стъпва сериозно в Бургас с целогодишна база. Изключително важно е това, че с новите маршрути и графици се удължава туристическият ни сезон. Досега всичко за Бургас приключваше с последния летен чартър и оставаха само полетите до Москва и Лондон. Очертава се занапред да посрещаме доста повече туристи, от което ще имат полза всички - ресторанти, хотели, таксиметрови компании, туроператори, туристически обекти ... Също толкова важно е разкриването на целогодишните линии, засега до Мюнхен и Милано. Надявам се в близко бъдеще те да се увеличат", каза кметът Димитър Николов.



Дейвид О'Брайън от RYANAIR съобщи, че първите билети за техните полети от Бургас догодина /стартът е през март/ могат да бъдат закупени през сайта им от утре на цена 15 евро.