Перейти на русский сайт БИЗНЕС КАТАЛОГ
БИЗНЕС КАТАЛОГ САРАФОВО

Дават 200 000 лв. за укрепване на надлеза до Сарафово

01.11.2018 четвъртък


200 000 лева ще бъдат осигурени за укрепване на пътя до кръговото в посока "Летище Бургас" и квартал "Сарафово". Голяма земна маса се свлече буквално на пътното платно след проливните дъждове на 1-ви октомври. От агенция "Пътна инфраструктура" обявиха, че Община Бургас трябва да отремонтира пътя за своя сметка по силата на сключено споразумение, след което парите ща й бъдат възстановени.

"Всяка година подновяваме договорите с Агенцията, които касаят поддръжката на пътните участъци от републиканската пътна мрежа, които попадат в урбанизираната територия на града. Получаваме известно финансиране за това, но парите не са достатъчни. Става въпрос за отсечката от пътя от Сарафово към града, от Ветрен към града, както и улица "Транспортна", която е част от път "I 9", каза пред "Черноморие" зам.-кметът по строителство в община Бургас Чанка Коралска.


"Случилото се край Сарафово е извънредна ситуация. Направихме разчет за ремонтните дейности. За целта ще са нужни 200 000 лева. Заедно с агенция "Пътна инфраструктура" ще искаме възстановяване на средствата, които ще изразходваме за възстановяване на пътя от Комисията по бедствията и авариите. Докато преведат парите обаче не може да чакаме и затова започнахме дейностите. Днес (вчера б.а.) бях на място. Работи се активно. Може да се види започналото укрепване", обясни Чанка Коарска.

Източник: Черноморие

© 2017. Сарафово Инфо