неделя, 14 април 2019 г.

Вижте какво строят до кръговото в кв. Сарафово

15.04.2019 понеделник



От около месец на входа на кв. Сарафово, от дясната страна до кръговото движение, се строи ударно. Голям терен е заграден и багери извършват началната работа по полагане на основи. Дейностите смутиха живущите в квартала, че се издига поредната жилищна сграда.


"Никой не знае какво се строи. А дейностите напредват доста бързо. Появи се информация, че може да е комплекс с ресторант, дори и голям хипермаркет", пише наш читател в рубриката ни "Вашият сигнал до ФЛАГМАН.БГ".



Оказа се, че не кооперация, а бензиностанция се изгражда на входа на Сарафово, установи проверка на Флагман.бг.

Идеята е от много години и е съчетана с разрешаване на друг проблем в населеното място - липсата на детска ясла, наболял проблем на младите семейства, които живеят в един от най-хубавите квартали на Бургас.



През 2014 година Община Бургас открива вариант за строежа на обекта чрез публично-частно партньорство. След проведен конкурс е избрана фирма, която получава право на строеж за КОО (комплексно обслужване), бензиностанция и газстанция в Сарафово. Условието е срещу неговата цена тя да изгради детска ясла изцяло за своя сметка.


Фирмата е бургаската "Бул рууф" ООД. Съдружници в дружеството са Тодор Христов Георгиев и Николай Дочев Иванов. Първият има участие в няколко фирми на строителния предприемач Мартин Джангозов.

Яслата е изградена в двора на съществуващото детско заведение "Ален мак" и пусната е експлоатация на 1 юни 2016 г. Близо три години по-късно строителите започнаха изграждането и на обекта си - бензиностанция и газстанция - нещо, което липсваше около квартала. Обектът ще бъде голям - с над 4 колони. Минималното отстояние от жилищни сгради, съгласно Наредба № 7 за хигиенните изисквания за здравна защита на селищната среда, е 50 м и е спазено.

Източник: flagman.bg