неделя, 19 май 2019 г.

Утре 20.05 и на 21.05 в Сарафово

19.05.2019



Община Бургас стартира дейностите по традиционната кампания за пролетно почистване. Мащабната еко акция и тази година ще обхване всички териториални дирекции, квартали и съставни селища на общината.


Дейностите включват ръчно и машинно почистване на териториите за обществено ползване, почистване на регули, дъждоприемни шахти, крайпътни терени, плажни ивици, измиване на улици, събиране и изнасяне на строителни, едрогабаритни и растителни отпадъци. Изготвен е конкретен график по дни за съответните жилищни комплекси, квартали и населени места.


За реализацията на предвидените дейности са осигурени 22 специализирани машини и работници от сметопочистващата фирма "Титан Бургас".

Община Бургас призовава всички граждани, учебни и здравни заведения, административни служби и търговски обекти да се включат активно в инициативата и да почистят заедно своите домове, тавани, мазета, офиси, междублокови пространства, дворове и градинки. За всички ще бъдат осигурени ръкавици и чували за еднократна употреба и своевременно извозване на събраните отпадъци. За заявки и допълнителна информация на тел. 056/843 891.

Старите мебели, едрогабаритните и строителните отпадъци от ремонти в домакинствата могат да бъдат предадени на фирма "Титан Бургас" безплатно, след подаване на заявка за извозването им на тел.: 056 852 337.

В противен случай ще бъдат налагани санкции и глоби на жителите, които изхвърлят строителни и едрогабаритни отпадъци в контейнерите за битови отпадъци или ги поставят до тях, тъй като нарушават на Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Бургас.



Общинска администрация призовава бургазлии да се съобразят с графика за почистване на своя район и изнесат отпадъците си в съответния период.

Дейностите по пролетното почистване ще продължат до 30 май, а дните и местата, в които ще бъдат извършвани, са упоменати в следния график:

кв. САРАФОВО 20.05.19 до 21.05.19 Консорциум "Титан - Бургас"

Източник: burgas.bg