неделя, 30 юни 2019 г.

Петко Стамболиев приключи с плаж Сарафово-ЮГ, ивицата свободна до построяването на Бургаската ривиера



30.06.2017 неделя



Договорът на фирмата му „Лодос 22“ ЕООД е в процедура по прекратяване

Общинският съветник и предприемач Петко Стамболиев приключи с плаж Сарафово-ЮГ само след един сезон, научи Флагман.бг.

Договорът му е в процедура по прекратяване от Министерството на туризма, а причините са неизпълнени ангажименти – няма спасители, нито медицинско обслужване.

Стамболиев взе плажа край Солниците за 5 години, след като през 2018 година фирмата му „Лодос 22“ ЕООД бе единственият участник в търга и взе ивицата срещу 21 хил.лева на година.

Първо във Флагман.бг: Общински съветник-милионер взе плажа на Кьошето край Сарафово

В контракта бяха описани конкретни ангажименти на наемателя – да осигурява качествено обслужване, както и да предоставя чадър и шезлонг на цени до 5 лева.

Ходът на Стамболиев изненада мнозина, защото този плаж не е с добра локация – далеч е от урбанизираната среда и единствените плажуващи са онези, които са излезли от калните бани.

Явно Петко Стамболиев имаше различни планове, които обаче така и не успя да реализира и само след 12 месеца се оттегля от ивицата.

Мястото със сигурност ще стане интересно, но след 4-5 години, когато започне реалното изграждане на бургаската ривиера – т.нар. местност Кьошето. Парцелите за строителство там отдавна са разпродадени, ПУП-а на квартала е почти готов, очаква се прокарване на инфраструктура, за да започне реалното строителство.

Идеята е да има малки фамилни къщи с изглед към морето, собствен двор и паркинг.

Източник: flagman.bg