вторник, 13 август 2019 г.

Заринатият с водорасли плаж в "Сарафово" възмути туристи - ВИДЕО



13.08.2019 вторник



Снимки от плажа на бургаския квартал "Сарафово", който е заринат с водорасли и не се почиства, предизвикаха възмущение в социалните мрежи. От това лято плажът е с нов концесионер, след като Министерският съвет едностранно прекрати договора с предишния наемател заради системни нарушения.

Недоволни туристи публикуваха десетки снимки на купчина водорасли, струпани в зоната за свободно плажуване на плажа в "Сарафово". Летовниците се оплакват, че морската трева не се чисти, гние и мирише. Водораслите бяха почистени, но недоволството остава.

Розалинда Николова почива в Сарафаво с децата си вече пета година. Пред репортера на Bulgaria ON AIR Стиляна Георгиева казва, че плажът никога не е бил толкова мръсен. Служителите на плажа пък се оправдават с бурното море. Показват, че водорасли има и в платената зона. Признават, че трудно се справят, въпреки че чистят брега всеки ден.

Летовниците казват, че новите наематели са вдигнали и цената на чадърите и шезлонгите на плажа. Проверката показа обаче, че тя е без промяна - 5 лева.

Плаж „Сарафово“ е един от най-атрактивните в община Бургас. Дължината на бреговата му ивица е 2800 метра. Към плажа има голям интерес от кандидати да го стопанисват.