неделя, 26 януари 2020 г.

Вижте какво решение взеха за ул. Ангел Димитров и ул.Брацигово в Сарафово

26.01.2020 неделя



Улица „Брацигово“ в бургаския квартал „Сарафово“ няма да бъде изцяло пешеходна зона. Причината е, че в района има гаражи и трябва да се осигури достъпът до тях. Общински съветници внесоха докладна записка с искане улицата да се превърне изцяло в пешеходна зона. Мотивът им е, че "Брацигово" е една от основните отсечки, която води към плажа и през летния сезон движението на пешеходци по нея е засилено. Това обаче е и основният път за достъп до ивицата с автомобили и ако улицата се затвори, ще се натоварят останалите пресечки, посочи заместник-кметът Чанка Коралска:

"Няма да е изцяло пешеходна, както например "Богориди", а ще бъде с ограничен достъп. Има начини това да се направи, така че да се обслужват имотите и гаражите на живущите."

Коралска добави, че през зимата режимът може да бъде по-либерален, а през курортния сезон по-строг.

От общината уточниха, че няма достатъчно средства да бъдат ремонтирани и двете основни улици в квартала - "Ангел Димитров" и "Брацигово", каквото бе искането на хората по време на общественото обсъждане на проекто-бюджета за 2020 г. Пари има за кърпежи на съществуващи тротоари, но за продължаване изграждането на тротоарите с възможност за паркиране, както вече е направено по "Ангел Димитров", и за двете улици няма да стигнат средствата, признават от администрацията.

Източник: bnr.bg