вторник, 21 юли 2020 г.

Изграждат площадкa по безопасност на движението в ОУ "Христо Ботев", кв.Сарафово

21.07.2020 вторник



През летния период започва изграждането на 23 площадки по безопасност на движението в училищата на територията на община Бургас.

Всяка площадка по проект "Млад пешеходец" ще бъде с размери 14.00 х 6.30 m и включва всички основни правила, които е необходимо учениците да развият като знания. Включва различни ситуации, представени с пъстри цветове, като например предимство в кръстовище, кръгово движение, задължителни посоки на движение, забранени посоки на завиване в кръстовище, 3 пешеходни пътеки, зона, забранена за изпреварване, места за паркиране, 6 кръстовища и др. В допълнение ще се разположи цветен компас в центъра на кръговото, за да може площадката да се доближи максимално близо до реално кръстовище със зелен остров и в същия момент да я направи по-забавна за учениците.

Цветовете на изградените площадки остават свежи и ярки през целия експлоатационен период и не е необходимо да се освежават, единствено ще се почистват с вода при зацапване.
Материалът, който ще се използва, е термопластик - иновативен и изключително високоустойчив, за да може учениците дълго време да се забавляват дори с колела и тротинетки, докато учат правилата за движение. Термопластикът е екологичен и напълно безопасен. Дебелината му е около 3 mm, има светлоотразителни перли и не се хлъзга.

Целта на проекта "МЛАД ПЕШЕХОДЕЦ" е изградените площадки да подпомогнат обучението по безопасност на движението, да се усъвършенства мисленето и да се изгради поведение на учениците да пазят не само себе си, но и всички участници в движението. Децата възприемат най-добре чрез практически упражнения, личен опит и подражание.

Източник: flagman.bg