петък, 14 август 2020 г.

"Бриз в житата" Сарафово в Кюстендил

14.08.2020 петък



Фотографската изложба "Жътвата като традиция и вдъхновение" ще бъде показана в Кюстендил като част от културния форум "Панагия", съобщиха организаторите от сдружение "Партньори - Кюстендил". 13-то издание на форума "Панагия" се провежда в Кюстендил 2020 днес и утре.

Изложбата е резултат от съвместната дейност на читалището "Ангел Димитров 1929", Сарафово, Бургас и сдружение "Партньори - Кюстендил". От сдружението припомниха, че през 2017 година, в рамките на фестивала "Бриз в житата", фотопленер на бургаската професионална фотографска гилдия е събрал като в картина на Майстора зрялата пшеница и хората.

"За кратко време снимките придобиха национална популярност и три години след публикуването им те илюстрират десетки статии, форуми, страници и сайтове за български фолклор. Част от снимките се превърнаха в заглавни страници на Националния етнографски музей, Министерство на външните работи, дори илюстрират уроците за фолклор в учебници за 4 клас", разказаха от сдружението.

Сега гостите на културния форум "Панагия" ще имат възможността да видят 12 от най-емблематичните фотографии, отпечатани във висока резолюция като част от празничната експозиция.

Източник: bnr.bg