понеделник, 28 септември 2020 г.

Вижте какви надписи се появиха на велоалеята Бургас - Сарафово

28.09.2020 понеделник 


Служители от Центъра за видеонаблюдение проверяват записите от видеокамерите в района, опитват да намерят извършителя Ден след алармата на Флагман.БГ, че на красивата алея край морето в Бургас, водеща до кв. Сарафово, има надраскани със спрей потресаващи надписи, призоваващи за убийства на жени, от Община Бургас са изпратили екипи, които спешно да почистят. По наша информация надписите са „изникнали“ по цялото протежени на алеята преди няколко дни, тъй като според наши източници, такива е нямало на стените там между понеделник и сряда миналата седмица. 



Екип от общината още днес ще обходи цялото трасе, ще опише, заснеме и изтрие грозните надписи, призоваващи за насилие към жени, включително и с религиозен подтекст. „Това е груб акт, погазващ всички принципи на модерното общество и може да се тълкува като призоваване към насилие. Той директно нарушава чл. 39, ал. 2 от Конституцията на Република България, в който ясно е описано, че макар всеки има право да изразява мнение и да го разпространява писмено, устно, със звук или изображение, това право не може да се използва за разпалване на вражда или за призоваване към насилие над личността. В този смисъл това не е просто вандалска проява, а тежко престъпление“, коментира пред Флагман.БГ юрист, пожелал да запази анонимност. 



Припомняме, че в разгара на лятото т.г. от Община Бургас монтираха допълнителни камери за видеонаблюдение точно на тази алея. Те са 7 на брой и са разположени по почти цялото й протежение. „Майсторът“-женомразец със спрея е действал късно вечерта между 22-ри и 26-и септември. В момента служители от Центъра за видеонаблюдение в Бургас проверяват записите.

Източник: flagman.bg





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!