вторник, 22 декември 2020 г.

Отказано финансиране стопира разширението на училището в „Сарафово“

22.12.2020 вторник 



Отказано финансиране от Министерството на спорта е причината да се забави разширението на училището в „Сарафово“. Отговорът идва след запитване на общинския съветник Костадин Андонов.

Продава двустаен апартамент в Сарафово ВИЖ ТУК

Броят на учениците в ОУ „Христо Ботев“ расте, през тази година те са вече 221 деца и затова има нужда и от разширение на базата, сигнализира Костадин Андонов.

„Училището е добре оборудвано, стаите са реновирани и уютни, но проблемът е, че трябва да се изградат допълнително кабинети. В него има само осем стаи, а се учат над 200 деца. След 1-2 години предстои тези деца, които завършват детска градина, да бъдат първокласници и има опасност да не бъдат приети всички тук“, поясни Андонов.

Има и нужда от ремонт на спортната площадка, както и от съблекални, пояснява общинският съветник.

В официален отговор, Община Бургас потвърждава, че има изготвен технически проект за пристройка с физкултурен салон. Администрацията е кандидатствала за финансиране по програма към Министерството на младежта и спорта, но то е отказано. Изграждането на подобен салон ще даде възможност други помещения да се ползват за учебна дейност. Именно това, уточняват от Община Бургас, а не ковидкризата, е причина да не се изпълни проекта.

Търсят ли се алтернативни източници, може ли това да се случи със собствено финансиране – очаквайте подробности в следващи предавания на БНР-Бургас.

Източник: bnr.bg/burgas



 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!