четвъртък, 17 декември 2020 г.

Родители в Сарафово настояват за разширяване на училището

17.12.2020 четвъртък



Ще се разшири ли училището в Сарафово. Това пита общинският съветник от ДБГ Костадин Андонов. В писмо до кмета на Община Бургас Димитър Николов той посочва, че се е срещнал с местни жители, които са повидгнали въпроса пред него.

ПРОДАВА 3ст. апартамент в Сарафово ВИЖ ТУК

„ОУ „Христо Ботев“ има спешна нужда от разширяване на сградния фонд. Пояснявам, че училището в момента разполага с едва 8 стаи за провеждане на учебния процес. През учебната 2020/2021 учениците се обучават в двойни паралелки. Необходимо е да бъдат предприети спешни действия по разширяване на базата. Имайки предвид, че част от родителите нямат възможност и не желаят децата им да пътуват извън рамките на квартала, а и сами разбирате, че за първокласници това ще бъде труден процес“, пише Андонов.

Той пояснява, че освен недостига на кабинети, има необходимост и от изграждане на съблекалня към физкултурния салон.

„ОУ „Христо Ботев“ не разполага с подходяща спортна база. Липсата на мултифункционална спортна площадка лишава учениците да се занимават ефективно със спорт. От ръководството на училището споделиха, че в предизборната си програма сте заложили като приоритет разширението и модернизирането на базата. Във връзка с това училищното ръководство е изготвило работен проект, съгласуван с ресурния заместник-кмет Йорданка Ананиева, на стойност от 30 000 лева. Проектът е „замразен“ от март поради ситуацията с коронавируса“, добавя общинският съветник.

Андонов пита кога се предвижда да започне разширяването на училището и има ли средства за това Община Бургас.

Източник: faragency.bg

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!