петък, 5 март 2021 г.

Важна улица в бургаския кв. Сарафово е пред ремонт, общината чака ВиК да смени тръбите

05.03.2021 петък 



Вече е избран проект, но няма потвърждение от ресорното дружество, че ремонтът ще може да започне до края на годината, коментира зам.-кметът инж. Чанка Коралска

Ремонт на основната улица, която води към плажа в бургаския кв. Сарафово, ще бъде извършен едва след като от ВиК подменят своята инфраструктура. Въпреки че ремонтът на ул. „Брацигово” бе заложен в бюджета на община Бургас за 2021 г., от администрацията са категорични, че за да се случи това е необходимо първо да бъдат сменени всички подземни тръби, съобщава БНР. Независимо от това вече е избран проект за бъдещия ремонт, коментира зам.-кметът по строителство инж. Чанка Коралска.


„Такъв мащабен ремонт, на улица, изисква отдолу да бъдат подменени ВиК комуникациите. Нямаме, засега, на 100% потвърждение, че това ще се случи тази година и преди сезона, в този времеви диапазон. Но все още водим разговори и ако ВиК влязат да ремонтират, примерно – до края на март, аз мисля, че бихме могли да успеем до края на юни да се справим с ремонта на улицата“, коментира Коралска.

Ако ВиК започне ремонт след лятото, тогава ще работим и ние, поясни заместник – кметът. Подобна е и ситуацията с ул. „Ангел Димитров“, добави Чанка Коралска. 

Източник: flagman.bg


 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!