събота, 17 юли 2021 г.

Мария Христова от кв. Сарафово зае второто място на конкурса на Мис Созопол 2021

17.07.2022 събота 



16-годишната Ерика Атанасова от Бургас грабна короната Мис Созопол 2021. Бляскавият конкурс се проведе снощи в Амфитеатъра в морския град, като част от празничната програма на курорта и Света Марина. 

Ерика е ученичка от ПГ по Строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ в Бургас. Тя е висока 175 см и с перфектна фигурна. Тренирала е повече от 10 години художествена гимнастика и притежава всички качества за един модел. 


До нея на втора позиция журито избра да застане русокосата хубавица Мария Христова от кв. Сарафово, а бронзът бе отреден за Виктория Стоянова.

Ерика е била една от най-малките участнички в конкурса. За първи път се качва на модната сцена, но нейното естествено излъчване и финес успяват да завладеят 15-членното жури и да пребори конкуренцията. 

"Имам изкаран курс за модел, но не съм се развивала повече в тази сфера. Реших да се запиша за конкурса и не съжалявам. Емоцията беше неповторима. Много се притеснявах, въпреки че съм била на много състезания и съм излизала пред публика, но сега усещането беше друго. Всички кандидатки имаха опит с подобни изяви и това също ме притесни, защото нямах тези познания за маниер и поведение на такава сцена. Благодаря на майка ми, че ме насърчи и на журито, че успя да види същността ми, на фона на всички хубави момичета. Надявам се и вярвам, че ще представя достойно морския ни край на конкурса Мис България", каза пред репортер на Флагман.бг Ерика. 




Момичетата бяха оценени по представянето им в три забележителни тура. В първи кръг дефилираха облечени в тоалетите на „Киара фешън", а в следващия се появиха с банските костюми на „Nuxta“.

Във финалния тур претендентките за короната заблестяха в официалните рокли на талантливата бургаска дизайнерка Мария Диомова. 

В края на годината победителката от Созопол Ерика Атанасова ще се надпреварва с фаворитките от другите градове за титлата Мис България. 

Източник: flagman.bg

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!