вторник, 7 януари 2014 г.

Кметът: Активното благоустрояване на Сарафово продължава през 2014 г.

07.01.2014 вторник

Кметът Димитър Николов и заместникът му Костадин Марков се срещнаха с жителите на Сарафово, за да им представят проектобюджета за новата година.

Стана ясно, че и през 2014-та милиони левове ще бъдат вложени в развитието на перспективния квартал. Най-голяма сума идва по линия на първите траншове за стартиралото строителство на първото в България модерно рибарско пристанище, чиято обща стойност е 10 милиона лева. Отделно са предвидени 1 милион лева за изграждане на довеждаща инфраструктура до порта.Доста крупна сума трябва да се вложи за изграждане на шумоизолираща стена между летището и квартала. Има подписано споразумение за тристранно сътрудничество между Община Бургас, "Фрапорт" и Агенция Пътна Инфраструктура, готви се и реалният договор за изпълнение.

Жителите на Сарафово имаха много въпроси, свързани със забавилия се строеж на квартална детска ясла. Всъщност Община Бургас се опитва да реализира проекта чрез публично-частно партньорство, но до момента липсваше сериозен кандидат. Кметът Николов увери хората, че в момента на хоризонта има сериозен инвеститор и възможност яслата да бъде изградена. Когато това стане, ще бъде санирана и съществуващата детска градина. Заедно двете сгради ще се превърнат в едно ново ОДЗ.

По време на обсъждането се разбра, че Община Бургас вече има готовите проекти за канализация в новите застроени зони на Сарафово. Търси се контакт със строителните фирми, които да помогнат за изграждане на останалата необходима обслужваща инфраструктура там.

По желание на сарафовлии ще се търси вариант за направа на още едно футболно игрище и оградена зона за разходка на кучета.

150 000 лв. са предвидени за пътната и зелената поддръжка на квартала през 2014 г.

В общественото обсъждане участваха още директорът на ТД "Изгрев" Пенка Паспалева, кметският наместник в Сарафово Ниделин Недялков, общинските съветници Красимира Маркович, Жечо Станков, Бойчо Георгиев, както и омбудсманът Таню Атанасов.

Източник: Община БургасАко смятате ,че тази публикация  може да бъде интересна на вашите познати и приятели във Facebook.

1. Натиснете бутона Изпрати.
2. Добавете хората на които искате да изпратите статията.
3. Натиснете бутона изпращане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!