вторник, 29 юли 2014 г.

Завършват рибарското пристанище в Сарафово до есента

29.07.2014 вторникОбщина Бургас финансира изграждането на довеждащ път до пристанището

Стартира строителството на довеждащ път до новостроящото се рибарско пристанище в Сарафово. Достъпът до него в момента се осъществява по черен път през труден терен. Община Бургас е изготвила проект и е осигурила собствено финансиране за времето, през което е завършено транспортирането на най-тежките елементи от строителството.

Новата улица ще е дълга около 600 м и широка 6 м. Двустранно ще бъдат изградени тротоари, ще се издигнат стълбове за осветление. Предвидено е още укрепване на ската, по който се слиза до пристанището, а в долната страна на улицата ще се осигурят голям брой паркоместа.

Строителството на новото рибарско пристанище в Сарафово върви в срок и се планира да е завършено до есента. Строителството на довеждащата улица трябва да приключи едновременно с довършването на пристанището.
Новото пристанище ще има обслужваща сграда с покритото тържище за продажба на улова с 20 маси. В западния край е предвиден хелинг, осигуряващ пускането на вода и ваденето на плавателните съдове. За ремонтната дейност е проектирана открита площадка, разположена непосредствено до хелинга. В зоните за акостиране и швартоване на плавателни съдове ще има колонки за електрозахранване и водоснабдяване.

Строителството на рибарско пристанище Сарафово е първият одобрен български проект по мярка 3.3 "Инвестиции за реконструкция и модернизация на рибарски пристанища, кейови места за разтоварване и покрити лодкостоянки" от оперативна програма "Рибарство". За неговото изпълнение община Бургас спечели 10 милиона лева. По проекта пристанището ще има капацитет от 104 места за плавателни съдове до 8 метра и 6 места за кораби до 20 метра.

Източник: Строителство и градът
Как мислите,дали ще успеят до есента ?
Ако смятате ,че тази публикация  може да бъде интересна на вашите познати и приятели във Facebook.


1. Натиснете бутона Изпрати.
2. Добавете хората на които искате да изпратите статията.
3. Натиснете бутона изпращане.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!