сряда, 14 януари 2015 г.

Започва строителството на нова детска ясла в Сарафово

14.01.2015 срядаОбщина Бургас дава старт на строежа на детска ясла в Сарафово. Сградата ще бъде разположена на терен от 1,280 кв. м., в непосредствена близост до съществуващата детска градина "Ален мак". Двете сгради ще бъдат свързани помежду си с топла връзка за създаване на необходимия комфорт на ползването им и минимални загуби на енергия за отопление. Това ще позволи възпитаниците и персоналът на съществуващата детска градина да ползват новопостроените музикален кабинет и перално помещение в корпуса на детската ясла.

Строежът на новия обект ще започне до края на януари, а очакванията са за новата учебната година, през септември, близо 45 малчугана да прекрачат прага на детското заведение.

Новата детска ясла ще представлява сграда на два етажа и сутерен. Ще бъдат осигурени склад за чисто бельо и консумативи, сушилна и гладачни стаи. Предвиден е здравен кабинет. В зоните за малчуганите ще бъдат изградени всички необходими за детското заведение помещения- кухненски офис, спално помещение и просторна занималня с кът за хранене. Едно от пространствата в сградата ще бъде музикален кабинет, където всички деца ще имат възможност да участват в учебни занимания, празнични събития и концерти.

Помещенията в детската ясла ще бъдат оборудвани с модерна мебелировка, отговаряща на всички съвременни изисквания и стандарти за безопасност и удобство.

Проектното решение за реконструкция и благоустрояване на дворното пространство предлага обособяване на зони за развлечения и спорт по възрастови групи за всички 178 възпитаници в двете детски заведения. На разположение на малчуганите ще бъдат 6 игрища с пясъчници, спортна площадка с противоударна настилка , кътове за игра, беседка с пейки и чешмички. В парковото пространство е предвидено подходящо осветление, гарантиращо безопасността на деца и родители. Осигурена е достъпна среда за деца с увреждания. Предвидените за засаждане в двора дървета и храсти са изцяло съобразени с изискванията за детски заведения.

Архитектурният проект предлага едно ново съвременно фасадно решение, съобразено по форма и цвят с предназначението на сградата и околната среда.

С реализирането на обекта Община Бургас продължава политиката си за създаване на изцяло нова и обновена образователна инфраструктура.

Източник: Община Бургас


Изпратете на вашите приятели във Facebook.

Агенция за Недвижими имоти