неделя, 10 май 2015 г.

Рибарското пристанище в Сарафово закъснява с година?

10.05.2015 неделя


Снимка: Мадлен Дечева

Ще строят закрито помещение за ремонт на лодки

Дългоочакваното откриване на рибарското пристанище в бургаския квартал “Сарафово” ще се забави с поне още няколко месеца, сочат новини свързани с обекта.

Съоръжението е със статут на “почти готово” от доста време насам, а по предварителна информация трябваше да отвори врати още миналата есен. Наложи се обаче да бъде изградена нова асфалтова улица към него, която да замени стария черен път и това допълнително отложи откриването.

Тепърва на обекта трябва да започне и нов строеж. Той е за ремонтна работилница за рибарски лодки. В предварителния проект тази дейност трябваше да се извъшрва на открита площадка, разположена непосредствено до хелинга.

Във връзка с осигуряване на по-добри условия е необходимо да се изгради като допълващо застрояване от метална конструкция. Тя е от монолитни стоманобетонни фундаменти и колони и метална покривна конструкция. Като част от обема на работилницата е оформена двуетажна, масивна, скелетно-гредова конструкция с плосък покрив. Стенното и покривното ограждения на работилницата са термопанели с дебелина 5 см.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 120 календарни дни. Това на практика означава, че пристанището ще бъде напълно завършено чак наесен, с което закъснението може да се закръгли на точно една година.

Източник: E-Burgas.com


Споделете на вашата стена във FacebookАгенция за Недвижими имоти