сряда, 27 май 2015 г.

Ураа ! Общината реши: Сарафово ще има площадка за кучета27.05.2015 срядаВ бургаския квартал Сарафово ще има обособена зона за свободно пуснати кучета реши Общински съвет Бургас. Без нито един глас „против” с 36 – „за” и двама въздържали се съветника докладната записка бе приета съобщава вестник Черноморски фар.

В докладната записка, входирана от Красимира Маркович от мнозинството местния парламент, бе посочено, че последните години чувствително са се увеличили жителите на квартал „Сарафово”.

Поради характера на застрояване и наличието на дворни площи, условията за отглеждане на домашни кучета са станали изключително благоприятни и абсолютно закономерно техният брой е вече доста сериозен. Забраната за разхождане на домашни любимци на територията на охраняемата плажна ивица провокирала вълна от недоволство сред техните собственици и постъпвали редица жалби в тази връзка.

Ето защо имало „остра нужда от изграждане на площадка за свободно разхождане на кучета, посочва в докладната записка Маркович

Източник: в.Черноморски фар

Агенция за Недвижими имоти