събота, 27 юни 2015 г.

Сарафово като Сен Тропе

27.06.2015 събота


Снимка: maritime.bg

Модерният порт засенчи дори марините за яхти, доволни са в града

Повече от седмица бургаският кв. "Сарафово" кипи от еуфория. Местните хора не могат да се нарадват на най-новата си придобивка - модерното и красиво рибарско пристанище. Трийсетина лодки вече са накацали на пирсовете край брега, а до края на месеца броят им ще се увеличи поне двойно пише "Стандарт". Отдалеч рибарският порт прилича на миниривиера.

"В цяла Европа няма никъде по-хубаво рибарско пристанище, сигурно и в света едва ли ще се намери второ такова. Даже и баровците с яхтите ни завиждат", кълнат се морските вълци, които са пребродили всички морета и океани. Погледнат от морето, портът прилича на амфитеатър, а от него се разкрива уникална гледка към Бургаския залив.

Рибарското пристанище отвори врати само преди седмица, но вече станалюбимо място за романтични разходки край морето.

Накацалите като лебеди лодки теглят като магнит туристите. С изграждането на порта се завърна и едно позабравено удоволствие от почивката на море. В специално обособено тържище на кея всеки ще може да си купи прясна риба, която морските вълци току-що са уловили в мрежите си. Рибното пазарче разполага с хладилни камери за съхранение на улова и съоръжения за производство на лед, който ще пази стоката прясна.

Източник: standartnews.com





Агенция за Недвижими имоти