понеделник, 13 юли 2015 г.

Вижте кога ще пръскат против комари в Сарафово

13.07.2015 понеделникНа 13 и 14 юли ще се извърши имагоцидна обработка против комари на Битопната зона в Сарафово. Пръскане със студен и топъл аерозол.

Дезинфекционна станция - Бургас се въоръжи с нов генератор за студен аерозол, немско производство. Той е с компактен дизайн и може да се поставя върху автомобил, АТВ или голф количка. Апаратът не вдига шум, подходящ е за обработка на паркове и градини, жилищни комплекси, курорти, складови помещения, силози, канализационни шахти и др.
Производителност - 200 декара на час; разходна норма - 0.5 л./ха.

Генераторът за студен аерозол разпръсква препарат под формата на милиони стабилни, леки, микроскопични капки /мъгла/ с размери между 0,1 - 20 μм. Те "плуват" дълго време във въздуха, проникват под листата и стрехите и поразяват комарите в рамките на 20-30 минути.

Използва се малко количество, но силно концентриран препарат с много бърз първоначален ефект, който може да достигне висок процент на унищожаване на летящите форми на насекомите. Аерозолните обработки нямат остатъчен ефект и не замърсяват околната среда.
Сравнени с водата, препаратите образуват по-леки и по-стабилни капки, не се изпаряват във въздуха и се утаяват много по-бавно, което дава възможност за по-продължителната им експозиция на открито. Може да се работи по време на активния летеж на насекомите /комарите /- рано сутрин и/или привечер.

Съчетаването на студен /рано сутрин/ и топъл /вечерта/ аерозол в борбата с комарите, ще доведе до по-голяма ефективност на обработките.

Източник: Дезинфекционна станция - БургасАгенция за Недвижими имоти