вторник, 29 март 2016 г.

Военните заградиха път към плажа в Сарафово

29.03.2016 вторникБургаският депутат Иван Вълков търси сметка от министъра на отбраната заради ограда на военно-почивния дом в Сарафово. Народният представител от ГЕРБ е задал парламентарен въпрос към министър Николай Ненчев, показа справка на „Флагман”.

Проблемът датира от периода 2004 – 2005 г. Тогава е изградена допълнителна ограда на ВПД Сарафово, която е навлязла в съществуващия път.
По този начин се възпрепятства достъпът на собствениците на имоти в кв. 19 на местността „Лахана”, която е в землището на гр. Поморие.

Според Иван Вълков оградата не позволява и на туристи или други лица да достигнат до морския бряг и до плажа, който се намира на 200-300 метра от проблемното място.

Съгласно одобрен подробен устройствен план, одобрен от кмета на Поморие, този път е предвиден за осигуряване на достъп на собствениците до имотите им в района. Пътят е разположен между въпросните имоти и почивната станция на Министерството на отбраната.

Достъпът се оказва невъзможен поради изградената допълнително почти до средата на пътя телена ограда, пише Иван Вълков до министъра на отбраната.

Според него преписките по случая текат вече десет години между собствениците на имоти, Областна администрация Бургас, Община Поморие, ИА „Военни клубове и военно почивно дело”. Искането е за преместване на оградата, но към момента резултат няма.

Въпросът на Иван Вълков към министър Ненчев е – кога и как ще бъде решен проблемът с оградата и достъпа на собствениците до техните имоти. Той е отправен на 2 март, но до момента не е получил своя отговор.

Източник: www.flagman.bg