петък, 15 юли 2016 г.

От днес жителите на Сарафово вече имат чисто нова улица

15.07.2016 петъкКомпанията изгражда безплатен паркинг до плажа в Сарафово ЮГ

От днес жителите на Сарафово вече имат чисто нова улица. Пътят се намира в най-новия район на квартала - Сарафово ЮГ и ще даде достъп на коли и пешеходци от главната пътна артерия, ул. „Ангел Димитров“ до плаж „Атлантис“.

Проектът е финансиран и реализиран изцяло от местния бизнес в лицето на Атлантис България Холдинг и Евробилдинг. Решили да осъществяват дейсността си в Сарафово, двете компании вярват в развитието на района като най-модерен и желан за живот не само в Бургас, но и по Черноморието.


Общата дължина на отсечката е почти половин километър. Изграждането ѝ беше разделено на два етапа. Първият приключи в началото на тази година. Със завършването на втория етап се завърши изцяло кръгът около Сарафово ЮГ.

Улицата е напълно съобразена с всички изисквания за съвременно строителство. Изграждането ѝ ще повиши значително противопожарната сигурност на района. На всеки 100м са поставени хидранти, които ще осигурят безпосността на жителите.


През последните години Сарафово се очерта като един от най-динамично развиващите се райони на Бургас. Разрастването му наложи спешни мерки от страна на местния бизнес по отношение на инфраструктурата.

„Развитието на Сарафово ЮГ изпревари планираното от общината изграждане на инфраструктура. За да предоставим удобството на жителите, приехме това за наша кауза. Така осигурим пълен комфорт и спокойствие.“, споделиха представители на Атлантис България Холдинг.

Холдингът усилено инвестира в създаването на цялостна инфраструктура и нейната поддръжка. Със собствени средства Атлантис изгражда водопровод и канализация за района, тротоари и улично осветление. Дело на компанията е и облагородяването на ската към прилежащия плаж и голямата пешеходна алея към него. Компанията се грижи изцяло за извозването на отпадъците в Сарафово ЮГ.

От Атлантис готвят още един подарък за гражданите на Бургас. До броени дни ще бъде завършен нов паркинг. На него плажуващите и гостите на района ще могат да оставят колите си напълно безплатно. Той ще се намира на гърба на хотелски комплекс Atlantis Resort & SPA, в непосредствена близост до прилежащия плаж.

Бургаският квартал се превърна в хит при закупуването на имоти с цел инвестиция. Очаква се направените инфраструктурни промени да покачат цените на недвижимите имоти в района.

Източник: Атлантис Сарафово