понеделник, 28 ноември 2016 г.

До жителите на Сарафово - След ремонт не изхвърляйте до казаните

28.11.2016 понеделник



През последните три години Община Бургас не е спирала да предоставя на своите жители безплатна услуга за извозване на отпадъците след домашен ремонт. Тази есен много хора освежават жилищата си паралелно със стартиралото масовото саниране на старите блокове в града. Това означава повече отпадъци навън. Нека при нужда всички се възползваме от безплатната услуга за извозването им от врата до депо, за да не се струпва всичко край казаните на грозни купчини. Тя прави града по-чист и пести пари на бургазлии. Услугата се предоставя при следните изисквания:

1. Стопанинът, произвел строителни и едрогабаритни отпадъци, е необходимо да подаде заявка за извозване на тел. 056/852 337 - за дата, час и адрес.

2. Консорциум "Титан Бургас" ДЗЗД, като изпълнител на заявката, е длъжен да извози отпадъците.

3. Строителните отпадъци трябва да са поставени в чували, а едрогабаритните приведени във вид, удобен за товарене.

4. Количеството на отпадъка да не надвишава 3 куб. м.

5. В деня на извозване чувалите със строителните отпадъци и едрогабаритните отпадъци да бъдат изнесени на място с осигурен достъп за специализирания автомобил.

При неспазване на тези изисквания, отпадъците няма да бъдат обслужени и отговорността за тяхното третиране и транспортиране носи стопанинът. След стартиране на безплатното извозване, общинските екоинспектори засилено контролират спазването на изискванията на Закона за управление на отпадъците и Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Бургас, като при констатиране на нарушения налагат глоби в максимален размер.

Последното предупреждение важи и за фирмите, извършващи санирането по безплатната национална програма, които също произвеждат отпадъци!

Източник: Община Бургас