понеделник, 6 март 2017 г.

Започна изграждането дългоочакваното ново обръщало на автобусните линии в Сарафово



06.03.2017 понеделник



Община Бургас започна изграждането на дългоочакваното ново обръщало на автобусните линии в Сарафово по проект на Атлантис България Холдинг. Съоръжението ще се намира в края на най-голямата улица в комплекса „Ангел Димитров“ в района на Сарафово ЮГ.

Извършеното проектиране е на стойност над 30 000 лв., а холдингът дари безвъзмездно проекта на община Бургас. Освен обръщалото, той предвижда още реконструкцията на ул. “Ангел Димитров“ в участъка на север от ул. Лазурна и 2 нови автобусни спирки. Изграждането на тази нова инфраструктура ще улесни изключително много жителите на този район, които до сега бяха принудени да вървят близо километър до най-близката спирка. За нея през годините са правени няколко подписки от гражданите.


„Това е т.нар. обръщало на кв. Сарафово, което ще даде възможност да се обхванат и новозастроените жилищни територии в квартала, където и в момента тече интензивно строителство на жилищни сгради. Ние очакваме там да има допълнително увеличение на пътникопотока”, заяви кметът Димитър Николов в началото на тази година. В момента там в се строи и първият зелен жилищен комплекс в Бургас – Residence Park.

Изграждането на проектa за пореден път доказва, че съвместна работа на местната власт и бизнеса в града е възможна и може да бъде от изключителна полза за населението на Бургас.

Това не е първият инфраструктурен проект на холдинга в Сарафово. През последните години Атлантис България усилено инвестира в създаването на цялостна инфраструктура и нейната поддръжка. Със собствени средства компанията изгради водопровод и канализация за района, тротоари и улично осветление. Съвместно с други представители на местния бизнес беше изградена и чисто нова улица, отвеждаща към плажа. Дело на фирмата е и облагородяването на ската към прилежащия плаж и голямата пешеходна алея към него. Компанията се грижи изцяло и за извозването на отпадъците в Сарафово ЮГ.

Източник: atlantisbulgaria.bg