сряда, 12 април 2017 г.

Наред е Сарафово12.04.2017 срядаПролетното почистване на общината започна от 20 март и ще продължи до 31 май, като по традиция ще обхване както кварталите на града, така и всички съставни селища на общината.

Изхвърлянето на строителни и едрогабаритни отпадъци в контейнерите за битови отпадъци или поставянето им до тях представлява нарушение на Наредбата за управление на отпадъците на община Бургас и подлежи на санкция. Затова за старите мебели, едрогабаритните и строителни отпадъци от ремонти в домакинствата позвънете на телефон 056 852 337 за безплатно извозване от Консорциум "Титан Бургас".

В еко инициативата до този момент се включиха служителите от Горското стопанство, НКЖИ - ЖП станция Бургас, РИОСВ, ПГ по транспорт, ОУ "Христо Ботев" - Долно Езерово, ОУ "Братя Миладинови", ОУ "Георги Бенковски" и граждани. Раздадени бяха 420 чувала и 210 чифта ръкавици за еднократна употреба.

До края на кампанията по пролетно почистване има още време, затова гражданите и фирмите, които желаят да се включат могат да заявят своето участие на телефон: 84 38 91 или в общинска дирекция "Опазване на околната среда" на ул. "Шейново" № 24, в сградата на съответната административна дирекция или кметство по местоживеене, където ще получат чували и ръкавици безплатно.

кв. САРАФОВО
18.04
20.0
Консорциум "Титан - Бургас" 5-екип