вторник, 27 юни 2017 г.

Oбщинските съветници решиха че ще има синя зона в Сарафово


27.06.2017 вторник


Паркингът в квартал "Сарафово" до кръговото движение по пътя за Поморие става "синя зона". Това решиха общинските съветници, предаде репортер на Burgas24.bg.

Предложението дойде след редица жалби и многократно изразено недоволство от страна на живущите в квартала. Според тях безразборно паркиране на автомобили и злоупотреба от страна на фирми, занимаващи се с отдаване на автомобили под наем на общинския паркинг, налага там да има платено паркиране.

Въвеждането на "синя зона" цели да се предостави алтернатива на масовото безконтролно паркиране, което се наблюдава в цитирания район. Ще бъде оптимизиран трафикът и ще се гарантира безопасното движение на автомобили и да ограничи предпоставките за възникване на ПТП.

Същевременно ще се гарантира правото на живущите да ползват режима на локално паркиране в близост до постоянния си адрес. Предлаганото изменение ще даде възможност да се осъществи контрол при паркирането на постоянно нарастващия брой автомобили в този район, са мотивите за въвеждане на "синя зона".

Източник: burgas24.bg